DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Referandum konuşmasının engellendiği Alman belediyesinde bomba alarmı!

Referandum konuşmasının engellendiği Alman belediyesinde bomba alarmı!

Almanya’da Başbakan Binali Yıldırım’ın referandum konuşması yapmasından bu yana sular durulmuyor. Iki bakanın konuşmasının iptal edilmesinden sonra karşılıklı restleşmeye kadar varan gerilimli ortama bir de bomba paniği eklendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın referandum konuşması yapamadığı Gaggenau’da kimliği belirlenemeyen bir kişi cuma sabahı bombalı saldırı tehdidinde bulundu.Söz konusu kişi, referandum konuşmasını engelleyen salon sözleşmesi iptalini gerekçe

Almanya’da Başbakan Binali Yıldırım’ın referandum konuşması yapmasından bu yana sular durulmuyor. Iki bakanın konuşmasının iptal edilmesinden sonra karşılıklı restleşmeye kadar varan gerilimli ortama bir de bomba paniği eklendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın referandum konuşması yapamadığı Gaggenau’da kimliği belirlenemeyen bir kişi cuma sabahı bombalı saldırı tehdidinde bulundu.Söz konusu kişi, referandum konuşmasını engelleyen salon sözleşmesi iptalini gerekçe göstererek bu tehditte bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis Gaggenau belediye binasını boşalttı ve aramalar sonucunda bombaya rastlamadı. Ancak buna rağmen belediyede yapılan işler durduruldu ve memurlar evlerine gönderildi.https://www.youtube.com/watch?v=r7fdQjutvXE

DİPLOMATİK DİLİN BIRAKTIĞI ETKİ BOMBA KADAR GÜÇLÜ

Almanya Türk politikacılarının, özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum kampanyası için gelmesini istemiyor. Ancak Erdoğan’ın buna rağmen Almanya’ya geleceği öğrenildi. Almanya Hükümeti bu ziyareti engellemekten yana tavır sergilemiyor ve temkinli davranıyor. Ancak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılacağı programların iptal edilmesi sonrasında ipler iyice gerildi ve diplomatik dil tamamen bir yana bırakıldı. Bunun sonucunda da bomba ihbar veya tehditlerinin de önü açılmış oldu.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN ALMANYA’YA AĞIR SUÇLAMA: DERİN DEVLET UYGULAMASI

En son Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği başkanlık sistemini engellemekle suçladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Almanya’daki referandum konuşmalarının engellenmesine çok sert tepki gösteren Çavuşoğlu’na göre Almanya güçlü bir Türkiye istemediği için referandum kampanyalarını engelliyor ve uygulamalar Alman derin devlet uygulamalarının bir sonucu.

BİZE NASIL DAVRANACAĞINIZI ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ

Bu durumu çifte standart olarak değerlendiren dışişleri bakanı, “”Bizimle çalışmak istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Bu yöntemle bu işler olmaz, böyle devam etmez. Biz de karşılığını veririz. Hiç çekinmeden her türlü karşılığını veririz. O zaman gerisini siz düşünürsünüz” dedi.

ALMANYA TÜRKİYE’NİN PATRONU DEĞİL

Bununla da yetinmeyen bakan, daha sert bir çıkışta bulunarak belediyelerin iptal uygulamalarını Alman derin devletinin sistematik uygulaması olarak değerlendirdi.  Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Bizi eşit bir ortak gibi görmek durumundasınız. Türkiye sizin emrinizde bir ülke değil. Siz Türkiye’nin patronu değilsiniz. Siz birinci sınıf, Türkiye ikinci sınıf değil. Biz size böyle davranmıyoruz. Siz de Türkiye’ye eşit bir ortak gibi davranmak zorundasınız.”