DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Siyasi ambargo devam ediyor; Hollanda Türkiye’ye posta koydu

Siyasi ambargo devam ediyor; Hollanda Türkiye’ye posta koydu

Hollanda hükümeti, Türk hükümetinden siyasilerin referandum konuşması için Rotterdam’a gelmesini engelleme konusunda kararlı. Alman hükümetinin temkinli yaklaşımının aksine bir tavır sergileyen Hollanda hükümeti bu kararını açık bir şekilde dile getirdi. Ülkenin başbakanı Mark Rutte bir Facebook paylaşımında konuya değindi ve “Hollanda’daki kamuya açık alanları başka bir ülkenin siyasi kampanyaları için doğru mekanlar değildir” açıklamasında bulundu.Dışişleri

Hollanda hükümeti, Türk hükümetinden siyasilerin referandum konuşması için Rotterdam’a gelmesini engelleme konusunda kararlı. Alman hükümetinin temkinli yaklaşımının aksine bir tavır sergileyen Hollanda hükümeti bu kararını açık bir şekilde dile getirdi. Ülkenin başbakanı Mark Rutte bir Facebook paylaşımında konuya değindi ve “Hollanda’daki kamuya açık alanları başka bir ülkenin siyasi kampanyaları için doğru mekanlar değildir” açıklamasında bulundu.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 11 Mart’ta Rotterdam’da bir konuşma gerçekleştirecekti. Programın ana konusu da Türkiye’deki referandum olacaktı. Ancak Rutte Türk hükümet yetkilierinin bu imkana sahip olmaları konusunda işbirliği yapmayacaklarını, bunu arzu etmediklerini söyledi.

TÜRKLER İPTAL KARARIMIZA KULAK ASARSA İYİ OLUR

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher ise iptal kararını Türk hükümetine ilettiklerini açıkladı. Asscher, “Türkler buna kulak asarsa iyi olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Bu karar, Türkiye’nin dışişleri bakanının reddi anlamına geldiği için Türkiye açısından büyük bir hayal kırıklığı anlamına geliyor.

HOLLANDA ALMANYA’DAN DAHA KARARLI ÇIKTI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, federal bazda referandum konuşmalarına karşı çıkmayan Almanya’ya belediyelerin iki bakanın konuşmasını engellemesinden dolayı sert bir şekilde yüklenmiş ve iptalleri derin devlet uygulaması olarak değerlendirmişti. Hollanda hükümeti ise bütün bu restlerden sonra devlet nezdinde iptal kararı aldı.

NİHAT ZEYBEKÇİ İKİNCİ KEZ ENGELLENDİ

Almanya’da en son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ikinci kez engellenmişti. Zeybekçi yarın Köln yakınlarındaki Frechen’de ikinci referandum konuşmasını yapamayacak. Polisin açıkladığına göre salonu işleten şirket programı hazırlayanlara salonu vermeyecekleri hakkında bilgi vermiş. Sebebi ise salonun sahibi ile şirket arasında imzalanan sözleşmede siyasi programlara izin verilmediğinin yazılı olması. Salonun sahibini ise şehrin kaymakamı uyarmış.

ERDOĞAN’IN GELME İHTİMALİ ALMANLARI SİNİRLENDİRİYOR

Nihat Zeybekçi sadece Leverkusen’deki bir toplantıya katılıp referandumda evet oyu verme çağrısında bulunabilecek. Daha önce başbakan Binali Yıldırım Oberhausen’a gelerek referandum konuşması gerçekleştirebilmişti. Bunun ardından Alman kamuoyu ciddi biçimde rahatsız olmuş ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmemesi için baskı oluşmuştu.