DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
SunExpress, krize rağmen rakip tanımıyor

SunExpress, krize rağmen rakip tanımıyor

Türk Hava Yolları (THY) ile Alman Lufthansa’nın birlikte kurduğu SunExpress, kriz zamanına rağmen oldukça başarılı bir tablo çiziyor. Kuruluş geçtiğimiz yıl sekiz milyon kişiyi uçurarak br milyar Euro’ya yakın bir ciro elde etti. Bu miktar 2015 yılındaki cirodan biraz az olsa da, yaşanan krizler hesaba katıldığında büyük bir başarı hikayesi ortaya çıkıyor. BATI AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE

Türk Hava Yolları (THY) ile Alman Lufthansa’nın birlikte kurduğu SunExpress, kriz zamanına rağmen oldukça başarılı bir tablo çiziyor. Kuruluş geçtiğimiz yıl sekiz milyon kişiyi uçurarak br milyar Euro’ya yakın bir ciro elde etti. Bu miktar 2015 yılındaki cirodan biraz az olsa da, yaşanan krizler hesaba katıldığında büyük bir başarı hikayesi ortaya çıkıyor.

BATI AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE UÇANLARIN BEŞTE BİRİ SUNEXPRESS’İ TERCİH ETMİŞ

Bunu SunExpress ile diğer havayolu şirketlerinin performansını karşılaştırınca daha net görmek mümkün. Örneğin geçtiğimi yıl Batı Avrupa’dan Türkiye’ye uçanların beşte biri SunExpress’in misafiri olmuş. Diğer şirketler bu yıl yaşanan siyasi krizden dolayı Türkiye uçuşlarında kapasiteyi düşürürken, SunExpress yaz sezonu için yüzde 26 oranında artış planlamış.

TÜRKİYE’NİN 13 ŞEHRİNDEN AVRUPA’NIN 40 ŞEHRİNE SEFERLERİ VAR

Sun Express, Türkiye’nin 13 şehrinden başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın 40 şehrine sefer düzenliyor ve bu kapasiteyle Türkiye-Almanya uçuşlarında birinciliği elinde bulunduruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kriz sebebiyle turizmde yaşanan durgunluğu atlatmak için başlattığı ‘Komşunu al gel’ kampanyası ise şirket için ümit verici bir proje.

SUNEXPRESS KRİZ ZAMANINDA TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ BİR ORTAĞI GİBİ

Kuruluşun yöneticisi olan Jens Bischof, SunExpress’in kriz zamanında Türk turizminin güçlü bir ortağı gibi hareket ettiğini söyledi ve şöyle dedi: “Tabii ki Türkiye rezervasyonlarında bir gerileme gözlemliyoruz. Fakat bununla birlikte Akdeniz’in batısındaki kapasitelerin dolduğunu ve artan rezervasyonların fiyatları yükselteceğini de görüyoruz. Türkiye aktüel fiyat ve kalite seviyesi ile tatil ülkesi olarak cazip bir ülke görünümünde.”

MISIR VE BULGARİSTAN SEFERLERİNDE DE PİYASAYA HAKİM HALE GELMİŞ

SunExpress’in pazarı Türkiye ile de sınırlı değil. Özellikle Mısır pazarı SunExpress için önemli bir uğrak ve buradaki pazarın yüzde 30’unu ele geçirmiş. Kuruluş için bir diğer önemli durak da yüzde 24’lük bir artışla piyasadaki liderliğini koruduğu Bulgaristan.