DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Terör saldırısında 4 ölü, 20 yaralı

Terör saldırısında 4 ölü, 20 yaralı

İngiltere’nin başkenti Londra’da parlamento binasının önünde çatışma çıktı. Çatışmada saldırgan dahil dört kişi öldü, yirmi kişi yaralandı. Terör saldırısı saat 16:00’da meydana geldi ve Reuters haber ajansının bir fotoğrafçısının anlattığına göre parlamentonun yakınlarında bulunan Westminster Köprüsü’nde bir otomobilin çok sayıda insanı ezmesi ile başladı. Bu esnada dört kişi öldü, 20  kişi yaralandı. Yaralıların üçünün polis

İngiltere’nin başkenti Londra’da parlamento binasının önünde çatışma çıktı. Çatışmada saldırgan dahil dört kişi öldü, yirmi kişi yaralandı. Terör saldırısı saat 16:00’da meydana geldi ve Reuters haber ajansının bir fotoğrafçısının anlattığına göre parlamentonun yakınlarında bulunan Westminster Köprüsü’nde bir otomobilin çok sayıda insanı ezmesi ile başladı. Bu esnada dört kişi öldü, 20  kişi yaralandı. Yaralıların üçünün polis olduğu söyleniyor.

SALDIRGANIN ASYALI OLDUĞU SÖYLENİYOR

Daha sonra araçtan inerek parlamento binasına ulaşmak isteyen 40 yaşlarındaki Asyalı şahıs bir polisi bıçakladıktan sonra polisin müdahalesi sonucu öldürüldü. Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Mark Rowley saldırının sadece bu kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi ve terör olayına tanık olanlardan bildiklerini paylaşmasını istedi.

İSKOÇYA MECLİSİ DE KORUMA ALTINA ALINDI

Olay esnasında İngiliz Meclisi etrafında kısa süre içinde güvenlik çemberi oluşturuldu. Başbakan Theresa May ve bütün milletvekillerinin güvenliği sağlandı. Aynı anda İskoçya Meclisi’nde de güvenlik önlemleri arttırıldı.

POLİSE GÖRE OLAY TERÖRİST SALDIRI

Olaya tanıklık edenlerden biri de Daily Mail gazetesinin muhabirlerinden Quentin Letts. BBC’ye konuşan gazeteci Letts, ilk önce araba çarpmasına benzeyen bir ses duyduklarını ifade etti. Ardından siyah giyimli ve tıknaz yapılı bir adam aracı olan ziyaretçilerin New Palace Yard’a girerken kullandıkları kapıdan girmek istemiş. Elinde ise değneğe benzeyen bir şey varmış. Şahıs, sarı yelekli iki polis memuru tarafından durdurulmuş Daha sonra polis memurlarından birinin yere yığıldığı görülmüş, siyah elbiseli adamın ise sanki bıçaklıyormuş gibi hareketlerde bulunmuş. Bunun ardından parlamento binasına doğru koşmaya başlayan şahıs polisin en az üç ateşi sonrası yere düşmüş. Londra polisi olayı terörist saldırı olarak değerlendiriyor.