DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
“Türkiye’de turizm iki yıl önceki rekorunu bile kırabilir”

“Türkiye’de turizm iki yıl önceki rekorunu bile kırabilir”

  Turizm Bakanı Nabi Avcı, Berlin Turizm Fuarı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında oldukça iyimser bir tablo ortaya koydu ve 2017 yılının turizm sektörü açısından geçtiğimiz yıldan daha iyi olacağını söyledi. Avcı’ya göre bu yıl 2015 yılındaki ziyaretçi rekoru bile kırılabilir. Avcı, bu hedefe ulaşılması için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi, ancak söz konusu önlemlerin ne olduğunu açıklamaktan

 

Turizm Bakanı Nabi Avcı, Berlin Turizm Fuarı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında oldukça iyimser bir tablo ortaya koydu ve 2017 yılının turizm sektörü açısından geçtiğimiz yıldan daha iyi olacağını söyledi. Avcı’ya göre bu yıl 2015 yılındaki ziyaretçi rekoru bile kırılabilir.

Avcı, bu hedefe ulaşılması için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi, ancak söz konusu önlemlerin ne olduğunu açıklamaktan kaçındı. Bir gazetecinin sorusu üzerine Avcı, “Sektör bu önlemlerin ne olduğunu biliyor, sorarsanız muhakkak bilgi alırsınız” şeklinde konuştu.

Turizm bakanı bu soruyu soranın kim olduğunu internetteki açıklamalarından bildiğini söyleyerek gazetecilerin bir süre şaşırmasına sebep oldu.

ANA AKIM MEDYA SOSYAL MEDYADAKİ ASPARAGAS HABERLERE İTİBAR ETMEMELİ

Bakan Avcı, Türkiye’nin turistik merkezlerinin durumunun düzelmesi için medyanın kötüleyen yayınlara son vermesi gerektiğini söyledi. Medyanın kötülemesi ile turizm sektöründeki durumun da kötüleştiğini açıklayan bakan, algı yönetiminin önemli olduğuna da değindi. Özellikle sosyal medyada çok sayıda manipüle eden asparagas haberlerin bulunduğuna değinen Nabi Avcı, anaakım medyanın bu yanlışa ortak olmamasını istedi.

HER UÇAK İÇİN 6 BİN DOLARLIK YAKIT DESTEĞİ GENİŞLETİLECEK

Alınan tedbirlerin Türkiye’nin turistik merkezlerine daha çok uçak seferi düzenlenmesinde yararlı olup olmayacağı ise kesin değil. Türkiye bu konuda en çok düzensiz uçak seferleri için geçen yıl getirdiği yakıt desteğine güveniyor.Türkiye her bir uçak için 6 bin Dolar’lık yakıt desteği sözü vermişti. Avcı’nın anlattığına göre bu destek bu yıl Türkiye’ye yapılan bütün uçak seferleri için geçerli olacak ve böylece uçakla seyahat ucuzlayacak.

TÜRKİYE, TURİST AĞIRLAMADAKİ GÜCÜNE GÜVENİYOR

Avcı konuşmasında Türkiye’nin turist ağırlamadaki gücüne değindi ve Türkiye’nin geçen yıl ciddi oranda turist kaybetmesine rağmen Almanların en sevdiği üçüncü turistik ülke olmasının mucize olmadığını dile getirdi. Türkiye’nin günlük 76 Euro seyahat masrafı ile Almanya’daki ortalama seyahat masraflarından bile daha 2 Euro ucuza geldiğini ifade eden bakan, Türkiye’nin ayrıca güneş, özel misafirperverlik, kültürel ve gastronomi alanında sürprizler sunduğunu kaydetti. Avcı, Türkiye’de 440 sahilin ‘Mavi Bayrak’ kalite kriterlerine uygun olduğunu hatırlattı.

TURİZM HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN BAŞKA ÜLKELERDE TANITIM ARTTIRILACAK

Türkiye’nin bir diğer hedefi ise Alman turist azlığından kaynaklanan sorunu başka ülkelerde güçlü bir reklam kampanyası ile aşmak. Türkiye İngiltere ve Hindistan’da bu yönde çalışmalara başlamış. Türkiye’ye giden Alman turist oranı geçen yıl yüzde 40 oranında azalmıştı. Bu yılın yaz sezonu için erken rezervasyonda bulunanların sayısında ise yüzde 58 oranında azalma görülüyor.

Avcı’nın çarşamba günü akşamı Kreuzberg semtindeki bir düğün salonunda gerçekleşmesi planlanan referandum konuşması ise bilinmeyen bir sebeple iptal edildi. Avcı bu konuşmasını Büyükelçilik’te gerçekleştirdi.