DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vladimir Putin’den anlamlı ziyaret

Vladimir Putin’den anlamlı ziyaret

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un mezarını ziyaret etti.\r\n\r\n

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un mezarını ziyaret etti.Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’u ziyarete giden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iki devletin stratejik olduğunu belitti. Vladimir Putin, “Özbekistan halkını ve yönetimini desteklemek, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı gelişme yolunu sağlamlaştırmak için üzerimize düşen her şeyi yapacağız.” dedi.Vladimir Putin, yaşamını yitiren Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’u ziyaretinin ardından Kerimov’un eşi Tatyana Kerimov ve kızı  Lola Kerimova’ya taziyelerini sundu. Aile taziyesininden sonra Özbekistan Başbakanı Şavkat Mirziyoyev ile görüşme yaptı. Şavkat Mirziyoyev’e, Kerimov ile arasında çok iyi bir ilişki olduğunu ifade etti.

Bizi en güvenilir dost olarak görebilirsiniz

putin-ozbekistan-ziyaretÖzbekistan Başbakanı Şavkat Mirziyoyev ile görüşen Vladimir Putin, “Özbekistan halkını ve yönetimini desteklemek, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı gelişme yolunu sağlamlaştırmak için üzerimize düşen her şeyi yapacağız. En güvenilir dost olarak tam ölçüde bize güvenebilirsiniz.” şeklinde konuştu. Başbakan Şavkat Mirziyoyev yapılan görüşme ve mezarlık ziyaretinden çok memnun kaldığını ifade etti. Bu ziyarete  Şavkat Mirziyoyev,  “Bu hakiki dostun desteğidir. Uzun yıllar boyunca, iki ülke devlet başkanlarının birlikte kurduğu bu köprüyü pekiştirerek devam ettireceğiz.”dedi.