DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yanlışlıkla gözaltına alınan Navid B. poliste şiddet görmüş

Yanlışlıkla gözaltına alınan Navid B. poliste şiddet görmüş

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşen terör saldırısının hemen ardından yanlışlıkla gözaltına alınan Navid B. polis şiddeti gördüğünü söyledi. Ancak B. daha sonra bu şiddeti anlayışla karşıladığını ifade etti. Adı ifşa olan B., Pakistan’daki ailesinin zarar görmesinden korkuyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir TIR ile noel pazarında girişilen saldırının hemen ardından gözaltına alınan ve ardından salıverilen Pakistanlı mülteci Navid B. Alman polisi tarafından dövüldüğünü iddia etti. İngiliz gazetelerinden Guardian’a konuşan genç mülteci, “Kendimi savunmaya çalışınca bana vurmaya başladılar” ifadesini kullandı.

BERLİN POLİSİ İDDİAYI YALANLADI

Berlin Polisi ise iddiayı yalanladı. İddia üzerine kurum içinde araştırma yapıldığını aktaran polis, Navid B.’ye yönelik bir şiddet eyleminin gerçekleştirildiğine dair hiçbir bulguya rastlamadıklarını kaydetti. Berlin Polisi Basın Sözcüsü Winfried Wenzel, Pakistanlı gencin de polisle yaptığı görüşmesinde şiddete uğramadığına dair ifade kullandığını ileri sürdü.

Wenzel’e göre Navid B. bu görüşme esnasında polis şiddetine maruz kalmadığını, kötü muamele görmediğini ve yaralanmadığını yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde anlatmış.  Hatta ifadelerinin ‘Guardian’ tarafından yanlış tercüme edildiğini söylemiş.

NAVİD B. GÖRDÜĞÜ ŞİDDETİ ANLAYIŞLA KARŞILAMIŞ

‘Guardian’da yer alan habere göre ise Navid B:, ellerinin arkadan kelepçelenmiş halde polise getirildiğini, iki polis memurunun ayakkabılarının topuğuyla ayaklarına bastığını, bir başka adamın ise eli ile ensesini sıktığını söylüyor.

Polis ise, terör saldırı olduğunda gerçekleştirilen bir gözaltı olayında ‘biraz sağlam’ hareket edilmiş olmasının şaşırtıcı olmadığı görüşünde. Cuma günü polis ile görüşme gerçekleştiren Navid B. polisin bu davranışını da fail olmasa da anlayışla karşıladığını söylemiş.

Navid B. salıverildiğinden bu yana eski mülteci yurdunda kalmıyor. Akrabaları da onun isteği üzerine başka yurtlara alınmak istemiş.

PAKİSTAN’DAKİ AİLESİNİN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE EDİYOR

‘Guardian’da yer alan habere göre Pakistanlı genç, hayatından ve özellikle de Pakistan’daki ailesinin hayatından endişe ediyor ve şöyle diyor: “Artık Almanya’ya kaçtığımı ve burada sığınma başvurusunda bulunduğumu herkes biliyor. Bu ailemi tehlikeye sokuyor ve ben onları korumak için hiçbir şey yapamıyorum.”

Navid B., Guardian ile kamuoyunun dikkatini çekmek ve ailesinin güvende olmasını sağlamak için konuştuğunu söyledi. B.’nin iltica süreci ise devam ediyor.

DÜNYA BASINI ADINI İFŞA ETTİ

Navid B, TIR saldırısından sonra gözaltına alınmış ve saatlerce sorguya çekilmişti. Bu esnada da ismi Alman medyasında baş şüpheli olarak geçmişti. Ancak Alman polisi bir süre sonra yanlış adamı gözaltına aldıklarını anlamış ve geçen hafta salı günü serbest bırakmıştı. Bu süreç içerisinde B.’nin ismi sadece Alman basınında değil, saldırıyı takip etmek için Berlin’e akın eden dünya basınında da sık sık yer almıştı.