DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kayseri’deki hain saldırıya dünyadan ilk tepkiler

Kayseri’deki hain saldırıya dünyadan ilk tepkiler

Bu sabah Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yapılan hain saldırıya dünyadan ilk tepkiler.

Türkiye daha bir hafta önce İstanbul Beşiktaş‘ta gerçekleşen hain saldırın ın yaralarını sarmaya çalışırken, bu sabah Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yapılan alçak saldırıyla sarsıldı. Türkiye’yi yasa boğan hain saldırıya dünyadan gelen ilk tepkiler;kayseri hain saldırı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Kardeş Türkiye’nin yanındayız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mesajda, Türkiye’yi terörizme karşı mücadelesinde desteklediğini ve daima yanında olduklarını söyledi.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in mesajı şöyle; “Kayseri’de yapılan acımasız saldırıları sonucu Türk askerlerinin şehit olması ve yaralanması haberi bizi son derece üzdü. Bu kanlı olayı lanetliyor, korkunç bir belaya çevrilmiş olan terörizme karşı mücadelenizde sizi destekliyoruz ve daima kardeş Türkiye’nin yanındayız. Baş vermiş bu trajedi ile ilgili size, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralananlara acil şifa diliyorum. Allah rahmet etsin”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: İşbirliği artırmaya hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kayseri’deki alçak saldırıyı ilk kınayan isimlerden biri. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kayseri’deki alçak saldırı ile ilgili taziyelerini ileten Putin telgrafta Türkiye’yle işbirliğini artırmaya hazır olduğunu belirtti.Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Taziye dileklerini ileten Lavrov, Çavuşoğlu ile Suriye krizini ele aldı.

AB Delegasyonu sosyal medya hesabından Kayseri saldırısını kınadı

AB Delegasyonu Kayseri’deki hain saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kınadı. Twitter hesabından paylaşılan mesajda; “Bizler halkı ve hükümeti ile Türkiye’nin yanında yer alıyor; bu alçakca terör saldırısında hayatını kaybedenler için en derin üzuntülerimizi ve başsağlığı dileklerimizi paylaşıyoruz” denildi.kayseri hain saldırı

İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu’ndan kınama

Fas yönetim merkezli İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) hain saldırıyı yazılı açıklama ile kınadı.ISESCO’nun yaptığı açıklamada: “Bölgede gerçekleştirilen terör eylemlerinin aynı mihraklar tarafından yapıldığı ortadadır. Irak, Suriye ve diğer bölge ülkelerinde olduğu gibi istikrarı hedef alan ve yabancı güçler tarafından desteklenen saldırıların amacı iç çatışma çıkarmaktır” ifadelerine yer verildi.