DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ortak Sınav (TEOG) Takvimi Açıklandı

Ortak Sınav (TEOG) Takvimi Açıklandı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ortak sınav takvimi açıklandı. 8.sınıfı bitiren öğrencilerin hangi liselere gideceği TEOG sınavından aldıkları puanlara göre netlik kazanıyor. Öğrenciler bu sınavdan aldıkları puana göre lise tercihlerinde bulunuyor. 8. sınıf öğrencilerini yakından ilgilendiren TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınav tarihleri açıklandı. Merkezi ortak sınav şeklinde yapılan sınavların sonucuna göre öğrencileri liselere yerleştiren MEB,

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ortak sınav takvimi açıklandı. 8.sınıfı bitiren öğrencilerin hangi liselere gideceği TEOG sınavından aldıkları puanlara göre netlik kazanıyor. Öğrenciler bu sınavdan aldıkları puana göre lise tercihlerinde bulunuyor. 8. sınıf öğrencilerini yakından ilgilendiren TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınav tarihleri açıklandı. Merkezi ortak sınav şeklinde yapılan sınavların sonucuna göre öğrencileri liselere yerleştiren MEB, sınav takviminde hangi sınavın hangi gün yapılacağını açıkladı. TEOG sınav takvimi ile belli olan 8. sınıf sınav tarihlerine göre merkezi ortak sınavlar birinci dönem 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak, ikinci dönem ise 26-27 Nisan 2017’de yapılacak. 

Ortak Sınav Tarihleri (TEOG)

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016-2017 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek sınavlara ilişkin uygulama takvimini illere ve ilgili kurumlara gönderdi.Buna göre, Bakanlık bu yıl 42 sınav gerçekleştirecek. Ortaöğretime geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği, merkezi ortak sınavlar, birinci dönem 23-24 Kasım 2016’da, mazeret sınavı 10-11 Aralık 2016’da yapılacak.İkinci dönem ise merkezi ortak sınav 26-27 Nisan 2017’de, mazeret sınavı ise 20-21 Mayıs 2017’de gerçekleştirilecek.Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ise 5,6,7,9,10 ve 11. sınıflar için Haziran 2017 saat 14.00´te gerçekleştirilecek.2016-2017 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR TAKVİMİortak-sinavlar  TEOG sınavına girecek öğrencilerin sırasıyla hangi işlemleri yapacağı şu şekilde açıklandı: 

ORTAK SINAVLARA GİRMEK İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

 a. 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır.b. e-Okul Sistemi’ne kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.8’inci sınıf öğrencileri 2017 yılı PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı)’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.ç. Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim OrtaokuluMüdürlüğü tarafından takip edilecektir.d. Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler ortak sınavlara girebileceklerdir.e. Yurt dışında e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler,5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “MEB Denklik Yönetmeliği” dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/Başkonsoloslukları üzerinden yapacaklardır. 8.sınıf TEOG sınavlarına katılacak tüm öğrencilere şimdiden başarılar dileriz.