DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da Türk camisine akıl almaz saldırı

Fransa’da Türk camisine akıl almaz saldırı

Fransa bugün Türk camisine yapılan saldırı ile uyandı. Montelimar kentinde bulunan DİTİB’e bağlı bir camiye akıl almaz bir saldırının önüne geçildi.\r\n\r\n

Fransa’da DİTİB’e bağlı olan bir cami ve Türk Kültür Derneği’ne saldırı girişiminde bulunuldu. Türk Kültür Derneği ve cami kundaklanmak istendi. Fransa’nın güneyinde bulunan Montelimar şehrinde hareketli dakikalar yaşandı. Saldırıda bulunmak isteyen kimliği henüz belirlenememiş kişiler etrafa korku saçtı. 7 ağustos pazar gecesi toplanan saldırganlar cami ve Türk Kültür Derneği binasına molotof kokteylleriyle saldırı girişiminde bulundular. Gerçekleşen saldırı girişiminde can kaybı olmazken, cami ve dernek binasına ait maddi hasarlar meydana geldi.

CAMİ DUVARINA PKK YAZISI YAZILDI

Montelimar şehrinde yaşayan ve aralarında Türklerinde bulunduğu vatandaşlar olayın şokunu hala atlatamadılar. 7 ağustos pazar gecesi meydana gelen saldırı girişimine şahit olan bir görgü tanığı olanları anlattı. Saldırganların pazar gecesi saat 2:30 civarlarında cami ve dernek binasının önüne geldiklerini ve saldırı girişiminde bulunduklarını ifade etti. Cami ve dernek binasına atılan molotof ve yakıcı maddelerin binaya çok ciddi zararlar verdiği görüldü. İki binayada ait camlar tuzla buz olmuş durumda. Gerçekleşen bu saldırı sonrası harekete geçen Fransa polisi olay ile ilgili soruşturma başlattı. Molotof ve taşlarla verilen zararın yanı sıra kırmızı boya ile cami duvarına ‘PKK’ yazısı yazıldı.fransa-cami-ditibOlayın hemen ardından soruşturma başlatan Fransa polisi ise binaların video sistemi ile korunduğunun altını çizdi. Ve bu sayede saldırganların en kısa sürede yakalanması için her imkanın kullanıldığının vurgusu yapıldı.