DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Londra saldırganı bakın kim çıktı!

Londra saldırganı bakın kim çıktı!

İngiltere’nin başkenti Londra’da meydana gelen saldırı ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Londra saldırganı bakın kim çıktı. Londra’da 4 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırı ile son bilgiler gelmeye devam başladı. Parlamento binası önündeki saldırıyı gerçekleştiren zanlının kimliği belli oldu. Hain saldırıyı düzenleyen kişinin 52 yaşında bir İngiliz vatandaşı olduğu belirtildi. Adının ise Khalid Massood ortaya

İngiltere’nin başkenti Londra’da meydana gelen saldırı ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Londra saldırganı bakın kim çıktı.

Londra’da 4 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırı ile son bilgiler gelmeye devam başladı. Parlamento binası önündeki saldırıyı gerçekleştiren zanlının kimliği belli oldu. Hain saldırıyı düzenleyen kişinin 52 yaşında bir İngiliz vatandaşı olduğu belirtildi. Adının ise Khalid Massood ortaya çıktı.

Londra saldırganı bakın kim çıktı!

Saldırgan Khalid Massood’un İngiltere doğumlu ve yaşamını da Batı Midlans’da devam ettirdiği belirtildi. Onun ilk vukatı olmadığı daha öncesinde de bir çok suça karıştığı ortaya çıktı. İlk suçu 1983 yılında ve son suçu da 2003 yılının Aralık ayında olduğu öğrenildi. Metropolitan Polisi’nin açıklamalarına göre saldırgan bir kere de “aşırıcılık ve şiddet” yüzünden hüküm giydi.

Londra’daki terör saldırısını IŞİD üstlendi

Londra’da beş kişinin ölümü ve kırk kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Örgütün propaganda organı Amak’ın verdiği bilgiye göre terör saldırısını bir ‘IŞİD ‘asker’i gerçekleştirdi.

Saldırıda ölenlerden biri 48 yaşında bir polis, 43 yaşında bir kadın, 50’li yaşlarda bir erkek ve saldırgan yer alıyor. 40 kadar yaralının 29’u hastanede yatıyor ve bunlardan yedisinin durumu oldukça ağır.

IŞİD MİLİTANI FARKLI MİLLETLERDEN 40 KİŞİYİ YARALADI

Resmi açıklamalara göre yaralıların 12’si İngiliz, dördü Güney Koreli, üçü Fransız öğrenci, ikisi Yunanlı, biri Polonyalı, biri İtalyalı, biri Amerikalı, biri Çinli, biri İrlandalı, biri ise Alman.

İngiliz makamları öldürülen teröristin ismini henüz paylaşmadı. Ancak İngiltere Başbakanı Theresa May’ın açıklamasına göre IŞİD militanı İngiltere doğumlu ve birkaç yıldır İngiltere’nin iç istihbarat servisi M15 tarafından yakın takibe alınmıştı. Evvela şiddete meyilli bir aşırılıkçı olarak takibe alınan şahıs gizli servis tarafından daha sonra önemsiz bir figür olarak görülmeye başlamış.

Saldırı çarşamba günü saat 16:00’da parlamento binası yakınına bulunan Westminster Köprüsü’nde başlamıştı. IŞİD militanı saldırgan köprünün üzerinde düzinelerce insanı ezdikten sonra otomobilden inmiş ve parlamentoya doğru koşmaya başlamıştı. Bu esnada kendisini engellemeye çalışan polisi bıçaklayan 40 yaşlarındaki saldırgan diğer polislerin müdahalesi sonucu öldürülmüştü.