DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Meslek seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Meslek seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Son günlerde en çok merak edilen konulardan biri olan meslek seçiminde nelere dikkat etmemiz gerekir sorusudur.

Mesleğinizi Seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Son günlerde en çok merak edilen konulardan biri olan meslek seçiminde nelere dikkat etmemiz gerekir sorusudur.En önemli noktalardan birisi de bölüm tercih zamanı acele seçim yapılması ya da baskı altında kalarak karar verilmesi gibi durumlara karşı çok dikkatli olunmalıdır.Seçim yapacak bireyin kendi istediği, beceri ve zevklerine uygun meslek için tercih yapılmalı, hayatı boyunca zorundalık olarak değilde huzur bularak yaptığı bir işi olması sağlanmalıdır.Bay-bayan farketmeden çalışan kişilerin sayısının artışta olması ve meslek çeşitlerinde ki artışın sağlanması işleri daha kolaylaştırır. Özellikle iş imkanı fazla olan mesleklerin seçim yapılması kişi için daha sağlıklı olacaktır.Her meslekte bulunan zorluklar kişi için çalışma isteğinden soğumasına neden olabilmektedir.Meslek seçiminde yapılan hatalar

  • Aile fertlerinin baskısı altında kalarak yanlış meslek seçimi yapması
  • Kariyer getirisine bakarak seçim yapmak
  • Arkadaş grubundan ayrılamamak için aynı meslek seçimini yapmak
  • Puan yetiyor düşüncesiyle herhangi bir meslek seçimi yapmak
  • Şehire göre meslek seçimi yapmak

Neye göre meslek seçimi yapılır?Meslek seçimi yaparken aniden karar vermekten yanlıştır. Özellikle sınavı döneinde oldukça stresli bir dönem geçiren öğrenciler yanlış karar vermeye çok yakındırlar. Bu yüzden olduğunca sakin bir şekilde düşünülmeli, kişinin doğru karar vermesi için acele edilmemelidir.

  • Seçim yapacağınız mesleği kendinize daha yakından tanıma imkanı sağlayın.
  • Mesleğe karşı yeteneğinizin olup olmadığını gözden geçirin.
  • Zevkleriniz, beceriniz, hoşlandığınız yönler meslek seçiminde etkili olmalıdır.
  • Mesleğin iş sahaları göz önünde bulundurulmalıdır.

LYS tercihleri ne zaman yapılacak?26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihlerinin yapılacağı duyurulmuştu ancak, tercihlerin 9 Temmuz-3 Ağustos arasında yapılacağına karar verildi.Öğrenciler ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden kimlik numaraları ile tercihlerini yapabilecekler.