DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ömrü kısaltan alışkanlıklar nelerdir?

Ömrü kısaltan alışkanlıklar nelerdir?

Uzmanlar ömrü kısaltabilecek bazı alışkanlıklara karşı uyardı. Aşırı stres, sosyalleşeme, uyku düzensizliği gibi nedenlerden dolayı hayatınızı birden alt üst edebilir. Gün içinde yapılan bazı davranışlar ise, hayatınızın süresini kısaltabilir. Peki ömrünüzün kısalmasına neden olan alışkanlıklar nelerdir?   Sosyalleşememek  Uzmanlara, sosyal ilişkiler sırasında sorun yaşayan kişilerin hayatlarının kısalması konusunda uyarıyor. Ömrünüzün kısalmamasını istiyorsanız daha iyi bir

Uzmanlar ömrü kısaltabilecek bazı alışkanlıklara karşı uyardı. Aşırı stres, sosyalleşeme, uyku düzensizliği gibi nedenlerden dolayı hayatınızı birden alt üst edebilir. Gün içinde yapılan bazı davranışlar ise, hayatınızın süresini kısaltabilir. Peki ömrünüzün kısalmasına neden olan alışkanlıklar nelerdir?

 

  • Sosyalleşememek 

Uzmanlara, sosyal ilişkiler sırasında sorun yaşayan kişilerin hayatlarının kısalması konusunda uyarıyor. Ömrünüzün kısalmamasını istiyorsanız daha iyi bir sosyal yaşama sahip olabilir, çevrenizle daha fazla ilgilenebilirsiniz.

  • Uyku düzensizliği

Ömrün kısalmasına neden olan şeylerden birisi de yeterince uyuyamamaktır. Normal bir insanın günde 7-8 saat kadar uykuya ihtiyacı bulunmaktadır. Gereğinden az uyumak, tansiyon düzensizliğine, aşırı kilo alımına, şeker hastalığına ve ölüme kadar sonuçlanabilmektedir. Uzmanlar, her gece aynı saatlerde uyumalı, aynı saatlerde uyanılmalıdır. Özellikle uyumadan önce yemek yemekten kaçınılmalıdır. Rahat bir uyku için ise duş alabilirsiniz.

  • Hareketsizlik

Özellikle masa başında çalışanlar bilmelidirler ki, gün içinde 3 saatten fazla hareketsiz oturmak ömrünüzün kısalmasına neden olabilir. Yani ömrünüzden 2 yıl eksilmesine neden olabilmektedir.Kanser, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları gibi hastalıklara neden olabilen hareketsizlik, oldukça ciddi bir sorundur. Uzmanlar, uzun süre oturarak vakitlerini geçiren kişilerin günde en az 30 dakika kadar egzersizler yapmalı, saatte bir ise kısa yürüyüşler yapmalıdırlar.

  • Gülmemek

Yapılan araştırmalara göre, gülmek kişiyi hem gençleştiren hemde ömrü uzatan bir faktördür. Gülmeyi en ucuz ilaç olarak tanımlayan uzmanlar, gülerek birçok olumsuz hastalıklardan kurtulabilirsiniz.Ayrıca stresi azaltan, tansiyonu düzenleyen, enerji veren gülmek, aynı zamanda ruh halini iyileştirir.