DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel : ‘Yüreğimiz yanıyor!’

Angela Merkel : ‘Yüreğimiz yanıyor!’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin öncesinde yaptığı açıklama görüşmenin konusunun Suriye olacağını ifade etti.\r\n\r\n

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin öncesinde yaptığı açıklama görüşmenin konusunun Suriye olacağını ifade etti.Almanya Başbakanı Merkel, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin öncesinde Almanya’nın başkenti Berlin’de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesi öncesi düzenledikleri basın toplantısında ele alacakları konuya dair açıklamalarda bulundu. Brüksel’de düzenlenecek olan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Suriye’deki durumu konuşacaklarını ifade etti.

Angela Merkel : ‘Durum felaket!’

Almanya Başbakanı Merkel, Fransa ile birlikte Suriye’deki vatandaşların durumunun iyileşmesi, sivil halkın korunması ve insani yardımın sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Ve şu son zamanlardaki Suriye’nin yaşadığı felaket dolu günleri ise, “Durum tam bir felaket. Yüreğimizi yakıyor. Bunu gerçekten söylemek lazım.” sözleri ile belirtti. O bölgeye insani yardımın ulaşması için Surie rejimiyle Rusya ve İran’ında bu konuda anlayış göstermesi için her yola başvuracaklarını söyledi.Suriye’deki durumun yanı sıra Avrupa’daki sığınmacı krizini de ele alacaklarını belirtti. Ve gerçekleşecek olan zirvede özellikle Akdeniz’deki kırılgan durumdan dolayı AB’nin Türkiye ile yaptığı anlaşmanın bir benzerinin Afrika ülkeleri ile hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için baskı yapacaklarını söyledi. “AB-Türkiye anlaşmasını destekliyoruz”  şeklinde konuşan Merkel, yapılacak olan anlaşma kapsamında Yunanistan’a daha fazla yardımcı olacaklarının da altını çizdi.Merkel’e bomba HDP sorusu!Merkel’e İstanbul’da meydana gelen terör saldırısının ardından HDP’ye yapılan operasyonlar soruldu ve bomba cevaplar geldi.Almanya Başbakanı Merkel, Berlin’de Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasında bir gazeteci Almanya Başbakanı Merkel’e, “Türkiye’deki güncel gelişmeler konusunda, hafta sonu meydana gelen korkunç olaya reaksiyon olarak şimdiye kadar 200’ün üstündeki HDP’li siyasetçinin gözaltına alınmasını uygun bir reaksiyon olarak görüyor musunuz?” şeklinde soru yöneltti.

Merkel : “Alınacak tüm tedbirlerin ölçülü olması lazım”

Gazetecinin yönelttiği soru üzerine Almanya Başbakanı Merkel, “İstanbul’daki korkunç ve hiçbir şekilde kabul edilemeyecek saldırıda ölenlerden dolayı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziyelerimi ilettim. Bu, özellikle polis teşkilatındaki insanlar ve orada güvenliği sağlamaya çalışanlar için gerçekten çok trajik bir durumdur. Genel olarak söylüyorum, elbette böyle bir dramatik ve korkunç bir saldırıyı aydınlatmak için alınacak tüm tedbirlerin ölçülü ve hukuk devleti çerçevesinde yapılması lazım. Bu her şey için geçerlidir.” dedi.