DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Büyükanneye torun maaşı ne kadar? Büyükanne maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Büyükanneye torun maaşı ne kadar? Büyükanne maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Büyükanneye torun maaşı ne kadar? Büyükanne maaşı başvurusu nasıl yapılır? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  torununa bakan büyükannelere verilmesi planlan maaşın net rakamını açıkladı. Açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, büyükannelere torun maaşının 10 ilde başlayıp 6 bin aile ile uygulamaya geçileceğini ifade etti. Peki Büyükanneye torun maaşı ne kadar? Büyükanneye torun maaşına nasıl başvurulur? Büyükanneye

Büyükanneye torun maaşı ne kadar? Büyükanne maaşı başvurusu nasıl yapılır? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  torununa bakan büyükannelere verilmesi planlan maaşın net rakamını açıkladı. Açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, büyükannelere torun maaşının 10 ilde başlayıp 6 bin aile ile uygulamaya geçileceğini ifade etti. Peki Büyükanneye torun maaşı ne kadar? Büyükanneye torun maaşına nasıl başvurulur?

Büyükanneye torun maaşı ne kadar?

Uzun süredir gündemde olan büyükanneye torun maaşı, çalışan annelerin çocuklarına büyükannelere asgari ücretin yüzde 30’u kadar olan 425 tl olan ücretin verilmesi planlanıyor.

Büyükanne maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  “Şubat sonuna kadar talep alıp, mart ayında projeyi başlatacağız. Çocuğa bakacak büyükannenin emekli olması ya da olmaması, emekli maaşı alması ya da almaması önemli değil. Büyükannenin ekonomik koşulları gündem dışı. Önemli olan, büyükannenin sağlık sorunun olmaması. Bu haktan yararlanacak olan annenin ise asgari ücretin 2 mislinden fazla ücret almıyor olması da gerekiyor. Büyükannelere ödenecek ücret ise asgari ücretin yüzde 30’u olacak. Pilot uygulama sağlıklı olursa, büyükanneye yaş sınırlaması getireceğiz; o da, 65 yaş. Ama kesin değil” dedi.