DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Saçımı nasıl yıkamalıyım? Bu hatalara sakın düşmeyin!

Saçımı nasıl yıkamalıyım? Bu hatalara sakın düşmeyin!

“Sağlıklı saçlara nasıl ulaşırım?”, “Saç derim hemen kuruyor”, “Saçlarımı kaç günde bir yıkamalıyım?” sorularını araştırıyorken yolunuz buraya düştüyse doğru yerdesiniz.Sağlıklı saçlara sahip olmanın iki altın kuralı var.1- Doğru yıkama2- Sampuanlama

“Sağlıklı saçlara nasıl ulaşırım?”, “Saç derim hemen kuruyor”, “Saçlarımı kaç günde bir yıkamalıyım?” sorularını araştırıyorken yolunuz buraya düştüyse doğru yerdesiniz.sac-yikama-10Sağlıklı saçlara sahip olmanın iki altın kuralı var.1- Doğru yıkama2- Sampuanlama

Saçlarımı yıkamak için ne kadar beklemeliyim?

sac-yikama-9Saçlarımı yıkamak için ne kadar beklemeliyim? sorusu en çok merak edilen soruların başında gelir. Saçlarınızı ihtiyacı olduğunu hissettiğiniz zaman yıkayabilirsiniz. Önceki yıkamanızdan çok uzun zaman geçmesini beklemeye gerek yok. Saçınızın tipine göre haftada 2-3 veya her gün yıkayabilirsiniz.

Her banyoda şampuan kullanmalı mıyım?

sac-yikama-8Sakın bu hataya düşmeyin. Her yıkamada şampuan kullanmak saçlarınıza zarar verebilir, kafa derinizin kurumasına yol açabilir. Şampuanların bir kimyasal olduğunu unutmayarak, gerektiği kadar kullanmalıyız.

Sıcak suyla saç yıkamak sağlıklı mı?

sac-yikama-6jpg

Sıcak suyla duş almak her ne kadar vücudumuzu dinlendirip rahatlasa da saçlarımız için aynı etkiyi malesef gösteremiyor. Sıcak su da kafa derimizin kurumasına yol açabiliyor. Bu yüzden banyo yaparken saçlarınızı yıkayacağınız zaman, suyu ılık veya soğuk ayarlamayı unutmayın.

Sık sık şampuan değiştirmek sağlıklı mı?sac-yikama-5

Şampuan firmaları sık sık yeni şampuanlar üretir. Kimi saç dökülmesini engellediğini, kimi hızlı uzattığını, kimi de kepekleri engellediğini iddia eder. Haliyle herkes ihtiyacı olan şampuanı bulmak için sık sık şampuan değiştirir. Fakat sürekli şampuan değiştirmek saçlarınıza hiç iyi gelmeyecektir. Saç tipinize iyi gelen bir marka bulduysanız uzun süre kullanmaya özen gösterin.

Saçları havluyla kurutmak sağlıklı mı?

sac-yikama-3Saçları havluyla kurutmak pek doğru bir hareket değil. Saçlar ıslakken çok hassas oldukları için banyo sonrası saçlarınızı hemen sert bir şekilde havluyla kurutmak saçlarınıza zarar verecektir. Bu yüzden banyodan sonra havluyu kafanızda biraz beklettikten sonra yavaş bir şekilde kurulamak gerekiyor.

Islak saçı taramak doğru mu?

sac-yikama-4Islak saçların hassas olduklarını biraz önce hatırlatmıştım. Islak saçın taranması da hemen kırılmasına ve dökülmesine yol açabilir. Bu yüzden saçınızı taramak için kurumasını bekleyin.

Saçlarımı yıkarken ne kadar şampuan kullanmalıyım?

sac-yikama-2Saçlarımızı yıkarken defalarca şampuanlama hatasına çok düşeriz. Unutmamamız gereken bir konu var. Çok fazla şampuan kullanmak saçlardaki bütün doğal yağların yok olmasına yol açabilir. Bu yüzden bozuk para büyüklüğünü geçmeyecek şekilde şampuan kullanmak en ideal orandır.

Şampuanı kafa derimize kadar uygulamalı mıyız?sac-yikama-1

Saçlarınızı şampuanlama işlemine başlamadan önce saçlarınızın tamamının ıslandığından emin olun. Şampuanı saç derimize uygulamak yerine, ense kökünden başlayarak şampuanı saçlarınıza parmaklarımızın ucuyla masaj yapar gibi yaymalısınız.Bu belirttiğimiz maddeler doğrultusunda saç yıkamanın birden fazla püf noktasını görmüş oldunuz. Hunharca saçlarını yıkayan arkadaşlarınız varsa yazımızı onlarla da paylaşmayı ihmal etmeyin.