DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
‘Çat pat’ patlayan Note 7’nin üreticisi Samsung’dan kullanıcılarına uyarı

‘Çat pat’ patlayan Note 7’nin üreticisi Samsung’dan kullanıcılarına uyarı

Samsung’un başına bela olan Galaxy Note 7 hakkında yeni açıklama yaptı. Samsung, Galaxy Note 7’lerin tehlikeli olduğununu açıkladı.

Samsung’un başı Galaxy Note 7 ile çokça ağırmış durumda. Yaklaşık 3 milyon telefonu geri çağıran ve, patlama yanma sorunları için değişimleri sağlayan Samsung, Galaxy Note 7 üretimini durdurmuştu.Telefonun bataryasında yaşanan sorunlar devam edince Güney Koreli şirket Galaxy Note 7 kullanıcıların için tavsiye açıklaması yaptı.Galaxy Note 7 kullanıcılarının sorun araştırılırken telefonlarını kullanmamaları ve kapalı halde tutmalarını tavsiye etti.Şirket durdurma açıklamasını böyle duyurdu. “Müşterilerimizin güvenliği başlıca önceliğimiz olduğundan, araştırma devam ederken Samsung, tüm telefon şirketleri ve perakende satış ortaklarımızdan Galaxy Note 7’nin satışını durdurmasını isteyecek.”6

ABD’DE SATIŞLAR DURDURULMUŞTU

ABD’deki AT&T ve T-Mobile, güvenli olarak işaretlenen ve değişimleri sağlanan Galaxy Note 7’lerde de aynı problem aksedince telefonun satışını durdurma kararı almıştı.

HAFTA SONU İKİ TELEFON DAHA PATLADI

Geçtiğimiz hafta sonu ABD’de iki Note 7 daha patladı. Cumartesi günü, ABD’nin Kentucky eyaletinde telefondan yükselen dumanlardan rahatsızlanan bir adam hastaneye kaldırıldı.Pazar günü ise ABD’nin  Minnesota eyaletinde telefonu patlayan bir gencin elleri yandı.