DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
François Hollande’den saldırı sonrası ilk açıklama

François Hollande’den saldırı sonrası ilk açıklama

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran Fransa saldırısından sonraFrançois Hollande’den ilk açıklama geldi. François Hollande, “Olağanüstü hal 3 ay daha uzatıldı” dedi.\r\n\r\n

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran Fransa saldırısından sonraFrançois Hollande’den ilk açıklama geldi. François Hollande, “Olağanüstü hal 3 ay daha uzatıldı” dedi.Fransa’da 14 temmuz Ulusal Gün kutlamalarında gerçekleşen hain terör saldırısının hemen sonrasında François Hollande basın karşısına geçti. François Hollande, olağanüstü halin 3 ay daha uzatalacağını ifade etti. Meydana gelen bu olayın ardından François Hollande, Suriye ve Irak’taki saldırılarını arttıracaklarını ifade etti.Fransa yaşanan bu olayla birlikte acil toplantı yapma kararı aldı. Düzenlenecek toplantı için Başbakan Manuel Valls, Paris’teki tatilini yarıda keserek Fransa’ya geldi. François Hollande düzenlediği kriz toplantısında Fransız halkına seslendi. François Hollande, Fransa’nın büyük bir terör tehdidi altında olduğu kaydetti.Saldırının özellikle 14 temmuz Ulusal Gün’de düzenlediğine dikkat çekti. Saldırganın ise hemen yakalanıp etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Tüm Fransa halkının seferber olduğunu ve hastaneye kaldırılan yaralılar için acil durum planını devreye soktuğunun altını çizdi. François Hollande terör ile mücadelede güvenliklerin üst seviyede olduğu bir döneme girdiklerinin ve ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını ifade etti.

Olağanüstü hal 3 ay daha uzatıldı

Fransa’da gerçekleşen saldırı sonrası düzenlenen kriz toplantısı sona erdi. François Hollande, toplantıda alınan kararları açıkladı. Alınan kararlar arasında,  26 temmuzda bitmesi beklenen olağanüstü halin 3 ay daha uzatılacağını belirtti. 10 bin asker ve polisin devriye gezdiği ve önemli merkezlerde gözetleme görevi yaptığı ‘sentinelle’ operasyonu devam edeceğini açıkladı.

Fransa’da terör saldırısı: 84 ölü

Fransa’da gerçekleşen 14 temmuz kutlamalarında büyük bir facia yaşandı. Kabalığın içine dalan kamyon onlarca kişinin canını aldı. Yaklaşık 84 kişinin öldüğü bildiriliyor.14 temmuz kutlamaları kapsamında Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde toplanan kabalık büyük bir şok yaşadı. Onlarca kalabağın içine dalan kamyon 84 kişinin yaşamını yitirmesine sebeb oldu. Olay ile ilgili valilikten gelen açıklama ise kalabalığın içine dalan kamyonun üzerinde bulunan kişilerin etrafa ateş açtığı belirtti.teror-fransa-yi-kamyonla-vurduFransa’da bulunan BFM televizyonun yayınladığı habere göre, 14 temmuz Ulusal Gün kutlamaları kapsamında havai fişekler atılıyordu. Tam o esnada  kalabalık içine dalan kamyonun şoförünün, kutlamalar için toplanan kabalığa ateş açtığını yayımladı.

DIŞARI ÇIKMAYIN!

Ülke geneli 14 temmuz Ulusal Gün kutlamaları için toplanan kabalığa yapılan saldırı ile şoka girdi. Saldırının hemen ardından güvenlik önlemleri artırıldı. Valilik ise ülke genelinde bulunan halka ‘Evlerinizden dışarı çıkmayın’ uyarısında bulundu. Saldırının ardından harekete geçen polis ekipleri saldırganı etkisiz hale getirdiğini açıkladı.