DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ÖSYM ek tercih tarihleri ne zaman?

ÖSYM ek tercih tarihleri ne zaman?

Sonuçların açıklanmasının ardından yerleşemeyen öğrenciler ek yerleştirme için araştırma aşamasında. Ek yerleştirme için bilmeniz gereken herşey..

ÖSYM, milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği bugün tercih sonuçlarını açıkladı. Üniversitelere yerleşemeyen adaylar ek yerleştirmeleri ne zaman yapacak? Sonuçların açıklanmasının ardından yerleşemeyen öğrenciler ek tercih için araştırma aşamasında. Ek yerleştirme için bilmeniz gereken herşey..

Ek yerleştirme tercihleri tarihleri ne zaman?

2016 ÖSYM Ek yerleştirme başvuruları kayıt işlemleri bittikten hemen sonra boş kalan kontenjanlar ÖSYM’ye bildirilerek,  bu bölümler için ek yerleştirme yapılacak.YGS-LYS boş kontenjanlar için ek tercihler 26-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak.Ek yerleştirme ücreti ne kadar?Herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme imkanı var. Ek yerleştirme ücreti ise 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yaptıkları işlem geçersiz sayılacaktır.Kimler ek yerleştirmeye katılamaz?Herhangi bir yükseköğretim kurumuna ilk merkezi yerleştirmede yerleşebilen öğrenciler ek yerleştirmeye katılamazlar. Yükseköğretim kurumuna yerleşmeye hak kazanan adaylar kayıt yaptırmamış bile olsa ek yerleştirme hakkına sahip değildirler.Ek yerleştirme kayıtları ne zaman?Ek yerleştirme tercihlerinin yapılmasının ardından sonuçlar tekrar açıklanacak ve ek yerleştirme kayıtları da 6-9 eylül tarihleri arasında yapılacaktır.Ek yerleştirme tercihlerinde kontenjan önemli!Ek yerleştirme yapacak adayların hangi bölümlerin ne kadar öğrenci alacağı sayısı çok önemli. Bu nedenle tercihlerinizi yaparken bu sayılara dikkat ederek, gerekirse bir öğretim üyesinden yardım alarak tercih yapmanız sizin için faydalı olacaktır.YÖK, yeni program açmayacakHer yıl olduğu gibi bu yılda ek yerleştirme dönemlerinde üniversitelerin yeni program açma işlemleri yapılmayacak. YÖK, 2016-2017 yılında ek yerleştirmeler için yeni program açılmaması kararı aldı.Ek yerleştirme kayıtları için gerekli belgeler nelerdir?

  • Adayın mezun olduğu kurumdan aldığı diploma aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi
  • Aday ek puandan faydalanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş fakat alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  • 12 adet fotoğraf (4,5cm x 6cm )
  • Katkı payının ödendiğine dair belge
  • Üniversite tarafından istenen diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen kişinin askerlik durumu, üniversite aracılığıyla http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.