DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
PKK yanlısı grup alman kanalını bastı

PKK yanlısı grup alman kanalını bastı

Almanya’nın tv kanalına bir grup PKK tarafından baskın yapıldı. 11 Ağustos gecesi meydana gelen baskında yaklaşık 25 PKK yanlısı olduğu bildirildi.

Almanya’nın tv kanalına bir grup PKK tarafından baskın yapıldı. 11 Ağustos gecesi meydana gelen baskında yaklaşık 25 PKK yanlısı olduğu bildirildi.Almanya’dan gelen bu saldırı haberi kentte büyük korku yaşattı. Konu ile ilgili  Almanya’nın Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) gazetesi bir yazı yayımladı.  Almanya’nın Westdeutsche Allgemeine Zeitung gazetesi yaşanan olayda yaklaşık 25 PKK sempatizanı devlet kanalı Westdeutscher Rundfunk’a baskın yaptı. PKK yanlısı grup Türkiye’yi protesto etmek için ellerinde PKK bayrakları ile geldi. Devlet kanalı Westdeutscher Rundfunk’da slogan sesleri yükseldi. Kanalı basan grup amacının ‘Türkiye’deki mevcut duruma dikkat çekmek istediğini’ şeklinde olduğu açıklandı.

Alman kanaldan ilk açıklama!

alman-tv-kanali-baskinAlmanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Düsseldorf’da bulunan devlet kanalı Westdeustcher Rundfunk’a düzenlenen baskın sonra PKK yanlısı grup polis tarafından dağıtıldı. Dağıtılan grubun ardından devlet kanalı Westdeustcher Rundfunk’un önünde çok sayıda vatandaş toplandı. Toplanan grup baskını protesto etti. Westdeustcher Rundfunk geçtiğimiz gün olay ile ilgili açıklama yaptı. PKK sempatizanlarının baskın esnasında ‘binaya giriş çıkışları engellediğini ve WDR’den Türkiye’deki Kürtlerin durumuna ilişkin haber yapmasını istediğini’ belirtti. Baskında 2 kişi gözaltına alındı.