DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye’den gelen imamlar ile ilgili korkutan teklif

Türkiye’den gelen imamlar ile ilgili korkutan teklif

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Almanya’ya Almanya’daki imamların Türkiye’den getirilmesine karşı olduğunu bir kez daha dile getirdi. Almanya’daki camilerde görevli imamların Almanya’da doğan ve Almanya’da eğitim alanlardan seçilmesini isteyen Özdemir, “Erdoğan’ın okullardaki sınıflarda da yönetimi ele almasını istemiyorum” diyerek imamlar hakkında düşüncesini paylaştı. DİTİB YETKİLİLERİ PAPAĞANDAN FARKSIZ, İMAMLAR ALMANYA’YA BAĞLI OLMALI Politikacıya göre bu yüzden DİTİB

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, Almanya’ya Almanya’daki imamların Türkiye’den getirilmesine karşı olduğunu bir kez daha dile getirdi. Almanya’daki camilerde görevli imamların Almanya’da doğan ve Almanya’da eğitim alanlardan seçilmesini isteyen Özdemir, “Erdoğan’ın okullardaki sınıflarda da yönetimi ele almasını istemiyorum” diyerek imamlar hakkında düşüncesini paylaştı.

DİTİB YETKİLİLERİ PAPAĞANDAN FARKSIZ, İMAMLAR ALMANYA’YA BAĞLI OLMALI

Politikacıya göre bu yüzden DİTİB ve benzeri kuruluşların Federal Almanya Cumhuriyeti Müslümanlarının iç temsilcilikleri haline gelmesi gerekiyor. Özdemir, DİTİB’deki yetkilileri de Ankara’da kendilerine söylenenleri papağan gibi anlatmaktan başka bir işe yaramayan insanlar olarak değerlendirdi ve bu gibi yetkililerle müzakere yürütmeye hazır olmadığını dile getirdi.

AB ORTAK STRATEJİ BELİRLEYEREK REFERANDUM KONUŞMALARINI YASAKLAMALI

Özdemir, referandum konuşması için Almanya’ya gelen Türk politikacılarla ilgili açıklamalarda da bulundu ve Avrupa Birliği’ni birlikte hareket etmeye çağırdı. Buna göre AB hükümet yetkililerine yönelik genel bir yasak koymalı, hiç kimse “gazi” unvanıyla Türkiye’ye dönmemeli ve bu strateji ile ‘Ankara’daki diktatör’ AB ülkelerini birbirine düşürmemeli. Türk politikacılarının AB ülkelerinde seçim kampanyasında bulunması ise Türkiye’de demokratik değerlere uymaya bağlı hale getirilmeli. Özdemir Alman hükümetinden de İncirlik Hava Üssü’deki Alman askerlerini çekmesini istedi.

ALMANYA’DA FAYDALANDIĞINIZ HAKLARI TÜRKİYE’DE MUHALEFETE DE TANIYIN

Yeşiller Eşbaşkanı Türkiye’deki AK Parti hükümetine de seslenerek şu çağrıda bulundu: “Bize geldiğinizde kullandığınız haklar Türk muhalefeti ve Deniz Yücel için de geçerli. Lütfen onu mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde serbest bırakın.”

CASUSLUK FAALİYETLERİ YILLARIN EMEĞİNİ ÇÖPE ATABİLİR

Cem Özdemir’in Türkiye’den gelen imamlar ile ilgili tepkisi, bağlı bulundukları DİTİB’in Ankara’nın talimatlarına göre hareket ettiği iddiasından kaynaklanıyor. DİTİB’in casusluk faaliyetleri ile anılması en çok da siyasi ve hukuki alanda kaydedilen başarılar için büyük bir darbe niteliği taşıyor. Bazı eyaletler birçok hayati konuda DİTİB ile çalışmaktan vazgeçerken, bazıları da işbirliklerini gözden geçiriyor. Hatta Aşağı Saksonya eyaleti Müslümanlarla Devlet Anlaşması müzakarelerini bu yüzden durdurdu. Birçok önemli siyasetçi de DİTİB’e olan güvenini yitirmiş durumda.