DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanyalı Türkler Erdoğan’ın çağrısına sessiz kalmadı

Almanyalı Türkler Erdoğan’ın çağrısına sessiz kalmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Almanyalı Türkler de Erdoğan’ın çağrısına sessiz kalmadı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, düğünlerini, nişanlarını gelip Türkiye’de yapsınlar” çağrısında bulundu. Bu çağrıya ise Almanya’da yaşayan Türklerden yanıt geldi. Bu çağrıya “Düğünümüzü gider Türkiye’de yapabiliriz, güzelde olur” diye düşünenlerin yanı sıra “Buralardan Türkiye’ye gidip

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Almanyalı Türkler de Erdoğan’ın çağrısına sessiz kalmadı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, düğünlerini, nişanlarını gelip Türkiye’de yapsınlar” çağrısında bulundu. Bu çağrıya ise Almanya’da yaşayan Türklerden yanıt geldi. Bu çağrıya “Düğünümüzü gider Türkiye’de yapabiliriz, güzelde olur” diye düşünenlerin yanı sıra “Buralardan Türkiye’ye gidip düğün yapmak aileleri oldukça zora sokar” diye düşünenler de var. Ve bunların sayısı daha fazla.

Almanyalı Türkler Erdoğan’ın çağrısına sessiz kalmadı

Bu duruma olumsuz bakan vatandaşların ifade ettikler zorluklar ise şu şekilde, “Düğünü Türkiye’de yapmak için aile ve yakın akrabalar, Türkiye’ye uçakla seyahat etmesi halinde bilet masrafları oldukça külfet tutacak, arabayla ise zaman ve başka zorluklar getirecek. Düğün yapacak ailelerde çalışma durumunda olan insanlar, düğün için izin alıp Türkiye’ye gidebilecek mi sorusu önemli bir sorun olarak ortada. Türkiye’nin farklı şehirlerinden olan fakat Almanya’da bir arada yaşayan vatandaşlar, bir birlerinden kız alıp, kız veriyor. Hafta sonu bir gün içinde, bir araya gelerek düğünü yapıp bitiriyor.

Örneğin;

Düğünü Türkiye’de yapma durumunda olan Yozgatlı bir aile, Gümüşhane’de ki düğün için ayrıca yol ve konaklama masrafına katlatmak zorunda kalacak. Almanya’da düğün salonlarında yer olmadığı için düğün yapacak aileler, en az bir yıl önceden salondan yer ayırtıyor ve 1500 ile 2500 Euro arası kaparo ödüyor. Bundan dolayıda 2017 yaz tatilinde düğün planı yapanların, Almanya’da tuttuğu salondan ve ödediği kaparodan vazgeçip düğünü Türkiye’ye taşıması oldukça düşük ihtimal”Almanya’daki düğün salonlarının sahipleri ise “Cumhurbaşkanı bu çağrısıyla, bizi mi batırmak istiyor, bizimde yatırımlarımız ve borçlarımız var, müşterilerimiz Türkiye’de düğün yaparsa bizlerin kaybı fazla olur“ ifadeleri ile çağrıyı değerlendirdi.