DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Okul kitaplarındaki Türkiye haritası olay oldu!

Okul kitaplarındaki Türkiye haritası olay oldu!

Kosova’daki öğrencilere dağıtılan kitaplarda bulunan Türkiye haritası olay oldu. Haritada Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesi Ermenistan, Güneydoğu Anadolu ise Kürdistan olarak çizildmişti.\r\n\r\n

Kosova’daki öğrencilere dağıtılan kitaplarda bulunan Türkiye haritası olay oldu. Haritada Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesi Ermenistan, Güneydoğu Anadolu ise Kürdistan olarak çizildmişti.Türkiye haritasının bu şekilde çizilmesi olay yaratırken Eğitim Bakanlığı’ndan bomba bir yorum geldi. Eğitim Bakanlığı haritalarda hiçbir anormallik olmadığını ifade etti. Bu haritaların sadece Arnavutluk’tan Kosova’ya ücretsiz olarak gönderilen ve bir takım kuruluşlarca dağıtıldığı tespit edildi.

Ferdi Kovaç’dan açıklama geldi

turkiye-haritaKosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Eğitim Müdürlüğü’nde Türkçe Eğitim Sorumlusu olarak görev alan Ferdi Kovaç, DHA’ya bir açıklamada bulundu. Ferdi Kovaç, ‘Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak kitap ve diğer araç ve gereçleri dağıtıyorlar ancak Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan haritalarda bu tür bir durum yok’ dedi.Ferdi Kovaç, “Ancak bazı dış ülkeler ve art niyetli dernek ve kuruluşlar aleni veya gizli bir şekilde bunları ‘yardım’ olarak dağıtıyor. Bunun bilincinde olan öğretmenlerin bunları kullanmama inisiyatifleri var. Ancak bazı art niyetli öğretmenler ek kaynak olarak bu tür haritaları okullarda kullanıyorlarmış. Bu bilgiye biz de yeni ulaştık. Prizren Eğitim Müdürlüğü olarak bunun takipçisi olacağız. Okulları ziyaret edip haritaları tekrar gözden geçireceğiz” dedi.